Zaterdag 23 september 2017 werd de nieuwe Staringkoepel-wandeling voor het eerst gewandeld. Een wandeling van ruim 13 km die speciaal voor museum STAAL gemaakt is en daar ook start. Via een verrassende route door bossen en weilanden kwamen de wandelaars met een pontje aan bij de Staringkoepel. Hier wachtte een familielid van A.C.W. Staring, mevrouw J. van de Plassche-Staring, de wandelaars op.

Zij vertelde over Constancia Staring, de dochter van A.C.W. Staring, die halverwege de negentiende eeuw de theekoepel had laten bouwen. Maar ook over hoe de koepel in de loop der tijd in verval was geraakt en in 2004 werd gerenoveerd.

De wandelroute gaat langs de rivier de Berkel weer terug naar Almen. De Staringkoepel-wandeling is verkrijgbaar in museum STAAL en via deze website, zodra het museum in december geopend is.