Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Geannuleerd
Deze lezing wordt verplaatst naar de winter.

Lezing: Hoe bomen in droge gebieden groeien

1 juni | 19:30 22:00

Anja van den Kieboom van Groasis geeft een lezing in Museum STAAL

Een afbreekbare emmer waarin een boom, met daarnaast struiken en groenten groeien. Zodra de bak eenmalig met water is gevuld, geeft die dagelijks kleine hoeveelheden water af aan wat erin geplant is. In droge gebieden kunnen zo bomen en planten groeien voor meer voedsel, op een waterbesparende manier. Anja van den Kieboom geeft hierover een lezing.

Het bedrijf Groasis uit Steenbergen heeft het systeem met de afbreekbare emmer ontwikkeld. Groasis richt zich bijvoorbeeld op boeren. Die kunnen zich volgens het bedrijf zo meer voorzien van eigen voedsel. Wat overblijft, kunnen ze verkopen. De gebieden waarin Groasis actief is, kenmerken zich naast droogte onder meer door ontbossing en erosie. Met zijn technologie zegt de firma ook te helpen het CO2-probleem aan te pakken. Na een jaar breekt de emmer af, en dient die als mest voor boom en planten.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

0575-474317

Dorpsstraat 39
Almen, Gelderland 7218 AC Nederland
+ Google Maps