Museum STAAL - rondleidingen en lezingen

Rondleidingen

Groepsrondleiding voor jong en oud (60 minuten)

Vindt u het leuk om op die manier meer te weten te komen over het museum, of om zo familie en vrienden kennis te laten maken met STAAL? Enthousiaste rondleiders nemen u mee door het museum. 

U kunt kiezen uit twee verschillende rondleidingen:
– de tentoonstelling
– de architectuur en ontstaan van museum STAAL

Kosten: € 50,- voor de rondleiding + € 7,50 p.p. voor de entree
Groepsgrootte: maximaal 10 personen.
In de maanden juni, juli en augustus kunt u geen rondleiding afnemen.

Elke eerste zondag van de maand: Almens ommetje met wandelgids

Zie hoe sierlijk de rivier de Berkel door Almen kronkelt. Voel hoe de groene omgeving van het landgoed Het Elger rust geeft. Proef het landschappelijke karakter van het dorp.
Het Almens Ommetje, een wandeling van vijf kilometer, zet de zintuigen wel aan het werk. Begeleid door een gids kunt u elke eerste zondag van de maand Almen wandelend verkennen. De wandeling, die ongeveer anderhalf uur duurt, start steeds om 13.30 uur bij Museum STAAL.
Voor het bewonderen van het museum heeft u de keuze. U kunt voorafgaand aan de wandeling naar binnen gaan, of na de tocht de ontdekkingsreis hier voortzetten. U betaalt voor het Almens Ommetje € 7,50 euro per persoon, de toegang voor het museum is dan gratis.
Per keer kunnen maximaal tien deelnemers de wandeling meemaken. Reserveren hoeft niet persé. Het dragen van goed schoeisel wordt wel aangeraden. Het kan modderig zijn.

Aanvang: 13.30 uur
Kosten: € 7,50 p.p. inclusief gratis toegang tot het museum
Groepsgrootte: maximaal 10 personen

Arrangement ‘Beleef hoe Staring leefde’
in Huis Verwolde en Museum STAAL

De Achterhoekse dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring woonde van 1791 tot 1840 op kasteel De Wildenborch. Dit kasteel is niet te bezoeken. Maar u kunt het leven op een kasteel zoals Staring dat deed beleven op Huis Verwolde. In 1776 werd het huidige huis gebouwd. De families Staring en Van der Borch kenden elkaar goed.

In de maanden juli, augustus, september en oktober kunt u een combikaart kopen voor zowel een bezoek aan Huis Verwolde als Museum STAAL. U betaalt € 15,00 i.p.v. € 17,00 en krijgt op beide locaties een kopje koffie of thee. Bij beide musea kunt u op de dag zelf een combikaart kopen. Of bestel uw kaarten online.

Tip: begin in Almen
Museum STAAL is vanaf 11.00 uur open. Bij Huis Verwolde kunt u tussen 12.00 en 16.00 uur terecht. Tussen de middag kunt u lunchen in Almen of Laren.
Het arrangement is mogelijk op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag.
U rijdt met de auto in 15 minuten van Almen naar Laren. Op beide locaties kunt u ook een mooie fietsroute krijgen.

Berkelzomp arrangement

Van april tot en met september kunt u een mooie vaartocht over de Berkel maken met Berkelzomp de ‘Fute’. Een combikaart voor een vaartocht op de Berkel en een bezoek aan Museum STAAL kost voor volwassenen € 11,00 en voor kinderen tot 12 jaar € 5,00.

Aanmelden kan bij zwembad De Berkel, 0575-431500.

Lezingen

Lezing op locatie
Pien Pon, directeur van museum STAAL, geeft ook lezingen op locatie. Heeft u interesse of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via info@museumstaal.nl of 0575-474317.