Museum STAAL - rondleidingen en lezingen

Rondleidingen & lezingen

Iedere week gratis rondleiding (45 minuten)
Iedere vrijdagmiddag om 14.00 uur kunt u gratis deelnemen aan een rondleiding. Vindt u het leuk om op die manier meer te weten te komen over het museum, of om zo familie en vrienden kennis te laten maken met STAAL? Enthousiaste rondleiders nemen u mee door het museum.
Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Zorg dat u op tijd bent , want reserveren is niet mogelijk. Deelname aan de rondleiding zit inbegrepen bij de reguliere entreeprijzen.

Groepsrondleiding voor jong en oud (60 minuten)
Voor families en groepen bieden wij groepsrondleidingen aan. U kunt kiezen uit twee verschillende rondleidingen:

  • de tentoonstelling
  • de architectuur en ontstaan van museum STAAL

Kosten: € 50,00 + entree p.p.
Groepsgrootte: maximaal 15 personen

Lezing op locatie
Pien Pon, directeur van museum STAAL, geeft ook lezingen op locatie. Heeft u interesse of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via info@museumstaal.nl of 0575-474317.

Iedere zondag Almens ommetje met wandelgids

Zie hoe sierlijk de rivier de Berkel door Almen kronkelt. Voel hoe de groene omgeving van het landgoed Het Elger rust geeft. Proef het landschappelijke karakter van het dorp.
Het Almens Ommetje, een wandeling van vijf kilometer, zet de zintuigen wel aan het werk.
Begeleid door een gids kunnen de deelnemers elke zondag Almen wandelend verkennen. Het vertrek voor de tocht, die ongeveer anderhalf uur duurt, is steeds om 13.30 uur bij Museum STAAL.
Voor het bewonderen van het museum hebben de wandelaars de keuze. Ze kunnen voorafgaand aan de wandeling naar binnen gaan, of na de tocht de ontdekkingsreis hier voortzetten. U betaalt voor het Almens Ommetje € 7,50 euro per persoon en de toegang voor het museum is dan gratis.
Per keer kunnen maximaal tien deelnemers de wandeling meemaken. Reserveren hoeft niet persé. Het dragen van goed schoeisel wordt wel aangeraden. Het kan modderig zijn.