Schenken & nalaten

Museum STAAL vertelt de verhalen uit het land van Staring; De Achterhoek. Dit doen we door tweejaarlijks een mooie tentoonstelling te maken in de geest van de dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring, met een groot hart voor de Achterhoek. Om deze verhalen te kunnen blijven vertellen hebben we uw steun nodig, want dit geheel door vrijwilligers gerunde museum ontvangt weinig tot geen subsidie. Er zijn verschillende manieren om te schenken of na te laten. Een schenking is fiscaal aftrekbaar, afhankelijk van uw persoonlijke inkomen en/of vermogen. Ook bij een nalatenschap gelden fiscale voordelen zoals volledige vrijstelling van registratie- en successierechten.

 

Vrienden van STAAL

De AMBASSADEUR is Vriend vanaf € 25,00 per jaar en kan onbeperkt het museum bezoeken. Vanaf € 50,00 kunt u met uw gezin (2 volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar) gezinsambassadeur worden.

U bent STAALMEESTER vanaf € 250,00 per jaar en kunt dan onbeperkt het museum bezoeken. U krijgt 4 gratis toegangskaarten om weg te geven. Onze activiteiten kunt u met 50% korting bezoeken.

Alle vrienden krijgen de nieuwsbrief en worden uitgenodigd voor de jaarlijkse vriendendag, eind september.

Wordt u vriend na 1 juli, dan brengen wij in het 1e jaar slechts de helft van de bijdrage in rekening.

Sponsoren

Daarnaast is er voor bedrijven de mogelijkheid om museum STAAL zakelijk te ondersteunen, dan wel te sponsoren vanaf  €1000,- per jaar. Hiervoor kunt u museum STAAL inzetten voor promotie van het eigen bedrijf. U kunt daarbij denken aan een personeelsdag, maar ook de locatie voor een activiteit of presentatie gebruiken. Voor de invulling van uw wensen gaan wij graag een persoonlijk gesprek met u aan.

 

Wilt u ook vriend of sponsor worden van museum STAAL? Meld u hier aan

 

Museum STAAL is een ANBI goedgekeurd doel

ANBI

Stichting museum STAAL is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De ANBI-status biedt belastingvoordelen voor zowel de instelling als de gever. De ANBI-status kent een publicatieplicht om inzicht te geven in de stichting. De hiervoor aangewezen documenten en informatie over ANBI vindt u onder ANBI op deze website.