Museum STAAL vanuit de theetuin in Almen

Neem ‘n kijkje

Natuurlijk willen we het liefst dat u een bezoek aan museum STAAL brengt. Maar ook online is er veel te ontdekken. Veel kijkplezier!

STAAL Magazine - uitgaven van museum STAAL

Klik op bovenstaande afbeelding en blader door het eerste STAAL Magazine.
De tweede editie is onder andere verkrijgbaar in de winkel van Museum STAAL.


Jolande Withuis vertelde op 20 november 2021 over de biografie die zij schreef over Jeanne Bieruma Oosting, tijdens een lezing in Museum STAAL. Van 9 april tot en met 30 oktober 2022 is de tentoonstelling ‘Jeannes zomer – Jeanne Bieruma Oosting terug in Almen’ in ons museum te zien.


Bekijk hier de hele uitzending van Tijd voor Max.


“De expositie “Berkel in beeld” was net afgelopen en aan de hand daarvan kreeg ik de vraag of ik een muurschildering wilde maken in museum STAAL. Daar heb ik natuurlijk volmondig ja op gezegd, ik vond het een hele eer en een mooie uitdaging. Het was hard werken op deze schaal (ruim 3 x 3 m). Bent u eens in de buurt van Almen? Wees dan van harte welkom voor een bezoekje aan museum STAAL!”, aldus Sonja Brussen.


Een week nadat de laatste sneeuw gesmolten is, hult landgoed De Wildenborch in Vorden zich opnieuw in maagdelijk wit. Met sneeuwklokjes zover als je kunt kijken. Het tv-programma BinnensteBuiten van KRO NCRV maakte hier een mooie reportage van. Het hondeneiland uit de tentoonstelling Kom voor en blijf! ziet u van 02:49 tot 03:09​.


Prachtige beelden van ‘boven, op en in’ de Berkel. De film Berkelbeeld is onderdeel van de tentoonstelling Berkel in beeld.


Museum STAAL in Almen laat je op unieke wijze de Achterhoek ervaren.
Museum TV kwam langs om dit voor u vast te leggen. Op ons Youtube kanaal staan nog meer fragmenten.


Een ontmoeting tussen Matthijs van Nieuwkerk en A.C.W. Staring, heer van de Wildenborch, landbouwkundige en dichter. Samen kijken ze bij museum STAAL in aanbouw.


Rick Kloekke heeft een jaar lang alle aspecten van de seizoenen vastgelegd rond de Staringkoepel. De hele film bekijk je terwijl je heerlijk aan het schommelen bent in het museum!


Museum STAAL op YouTube

Op ons Youtube kanaal staan nog meer video’s.