Museum STAAL vanuit de theetuin in Almen

Pers

Algemene persinformatie en aanmelden voor persberichten kan via info@museumstaal.nl.

Perscontact: Joke Dinkelman
jokedinkelman@museumstaal.nl
Kantoor: 0575-47 43 17
Mobiel: 06-37 62 68 11‬

De Eerste Kus in Museum STAAL

DE EERSTE KUS
Hoe romantisch is de Romantiek?

Een kus, en zeker een eerste kus, roept allerlei romantische gevoelens op. Een wereld van roze wolken en vlinders in de buik. De liefde tussen prille geliefden is een van de favoriete onderwerpen in de geschiedenis van kunst en cultuur.

Vanaf dit voorjaar is Museum STAAL in de wolken. Met kunst uit de 19de eeuw, fotografie van Joost de Groot en hedendaagse kunst van Kim Rijntjes en Janet Timmerije. Om vervolgens neer te dalen in vitrines met literatuur uit de ons omliggende landen. De enig Romantisch dichter van Nederland, A.C.W. Staring, wordt natuurlijk niet vergeten.

In de Muzieksalon klinkt muziek van componisten uit de tijd van de Romantiek. Kruip in de Love Seat om hiernaar te luisteren, een selfie te maken of een liefdesbrief te schrijven. Kinderen kunnen op zolder lezen en kijken naar de sprookjes van Grimm en Andersen.

De Koolroos van Linda Nieuwstad

DE KOOLROOS van Linda Nieuwstad

De zomertentoonstelling in de Almense kerk sluit mooi aan bij ‘De Eerste Kus”. Linda Nieuwstad maakt gigantische bloemen. Haar fascinatie voor bloemen begon toen ze een museum bezocht met bloemstillevens uit de 17e eeuw. Ze droomde er van om in een van de schilderijen te kunnen wonen en sindsdien maakt ze gigantische bloemen. Linda Nieuwstad bouwt werelden waar je in kunt.

Een gigantische 3D versie van het schilderij Koolroos van Cornelis Spaendonck (circa 1800) is te zien in de Almense kerk, tegenover Museum STAAL.