Welkom in museum STAAL

STArt in ALmen

Een bezoek aan Museum STAAL kunt u heel goed combineren met de vele activiteiten die in en rond Almen starten.
Wij tippen u graag een aantal langlopende activiteiten.

Rondje Erfgoed

Rondje Erfgoed

In de Gelderse Stedendriehoek, het gebied rondom Apeldoorn, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen, vind je een schat aan bijzonder erfgoed. Erfgoedlocaties met boeiende verhalen en bovendien op steenworp afstand van elkaar, heel goed bereikbaar per fiets en soms ook te voet of zelfs per stoomtrein. 
Huis Verwolde, foto Frank Peters

Op díe fiets

In de omgeving van Almen kun je heerlijk fietsen. Deze fietstocht, langs groen omzoomde weilanden, bos en karakteristieke boerderijen brengt je naar huis Verwolde. Dit landhuis werd in 1776 gebouwd en is open voor publiek. In deze periode woonde dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring op kasteel Wildenborch.
Berkelzomp Fute in Almen

Berkelzomp-arrangement

Van april tot en met september kunt u een mooie vaartocht over de Berkel maken met Berkelzomp de “Fute”. Een combikaart voor een vaartocht op de Berkel en een bezoek aan Museum STAAL kost voor volwassenen € 11,00 en voor kinderen tot 12 jaar € 5,00. Reservering kan telefonisch bij Museum STAAL: 0575-474317
Almen vanuit de lucht

Beleef dorp in Almens Ommetje

Het Almens Ommetje, een wandeling van vijf kilometer, zet de zintuigen aan het werk. Elke eerste zondag van de maand kunt u, begeleid door een gids, Almen wandelend verkennen. Zie hoe sierlijk de rivier de Berkel door Almen kronkelt en proef het landschappelijke karakter van het dorp.
Staringkoepel

Staringkoepelwandeling

Almen kunt u het best wandelend ontdekken. Wij hebben voor u een wandeling van ruim 13 km uitgezet die via een verrassende route door bossen en weilanden bij de Staringkoepel uitkomt.