Beleef dorp in Almens Ommetje

Zie hoe sierlijk de rivier de Berkel door Almen kronkelt. Voel hoe de groene omgeving van het landgoed Het Elger rust geeft. Proef het landschappelijke karakter van het dorp. Ruik historie en beleef de Berkel in Museum STAAL.

Het Almens Ommetje, een wandeling van vijf kilometer, zet de zintuigen wel aan het werk. Begeleid door een gids kunnen de deelnemers elke zondag Almen wandelend verkennen. Het vertrek voor de tocht, die ongeveer anderhalf uur duurt, is steeds om 13.30 uur bij Museum STAAL.

Voor het bewonderen van het museum hebben de wandelaars de keuze. Ze kunnen voorafgaand aan de wandeling naar binnen gaan, of na de tocht de ontdekkingsreis hier voortzetten. Inclusief het bezoek aan het museum kost de deelname aan het Almens Ommetje 7,50 euro per persoon.

Per keer kunnen maximaal tien deelnemers de wandeling meemaken. Reserveren hoeft niet persé. Het dragen van goed schoeisel wordt wel aangeraden. Het kan modderig zijn.

Loopt u liever met een gids dóór het museum, dat kan iedere vrijdag om 14.00. Kostenloos, maar wel met maximaal 8 personen. Dus wellicht is aanmelden vooraf handig.

We zien u graag op vrijdag of op zondag!