Herdruk boek “Almen ten voeten uit” nu te koop!

26-04-2024

Het boek “Almen ten voeten uit” was lange tijd uitverkocht en nog slechts sporadisch te vinden op de tweedehands boekenmarkt. Vanwege de aanhoudende vraag naar het boek heeft de Historische Vereniging “De Elf Marken” besloten om het boek opnieuw te laten drukken. Het boek telt maar liefst 380 bladzijden en heeft een gebonden uitvoering. De prijs van het boek is € 45,00
Vanaf vrijdag 26 april is het boek te verkrijgen bij supermarkt Centerrr en bij museum STAAL te Almen. Ook kan het tijdens de openingsuren gekocht worden in “Het Tramstation”, aan de van der Capellenlaan 4 te Gorssel. Openingstijden zijn op dinsdag van 14-16 uur, donderdag van 10-12 uur en op vrijdag van 10-12 uur.
Het boek vertelt de geschiedenis van het mooie kerkdorpje nabij de Berkel. Het staat boordevol wetenswaardigheden en mooie verhalen uit het verleden, en is rijk geïllustreerd. Vrijwel alle aspecten van de Almense samenleving komen aan de orde. We noemen de belangrijkste: Bestuur, de marke, de kerk, het kostershuis, schoolmeesters, begraven en begrafenissen, boerderijen, huizen en hun bewoners, kunst en kunstenaars, gezondheidszorg bij mens en dier, buitenplaatsen, bedrijven en ambachten, verenigingen, dorpsleven, de post, oorlogstijden en nog veel meer.