Oud-landbouwdiplomaat Overheul belicht met ‘Denkers en Doeners’ in Museum STAAL de landbouwgeschiedenis

Donderdag 12 januari om 20.00 uur

Marinus Overheul, foto Geert de Groot

Boeren die door het inkrimpen van de veestapel vrezen voor het voortbestaan van hun bedrijf. Uiting geven van hun boosheid in protestacties. En de natuur die bij uitblijven van maatregelen verder achteruit holt. Het platteland kreunt en steunt.

Inhakend op die actualiteit geeft Marinus Overheul op donderdag 12 januari om 20.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.30) een lezing in Museum STAAL in Almen. Hij is geboren en getogen op een boerderij in Flevoland. Na zijn studie in Wageningen deed hij brede internationale ervaring op in de agrarische sector. Voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was hij als landbouwdiplomaat actief in meer dan vijfentwintig landen.

Alweer een aantal jaren woont Overheul in Almen. Onder de noemer Denkers & Doeners laat hij zijn licht schijnen over de ontwikkeling van de landbouw, het platteland en de natuurlijke omgeving in Nederland en daarbuiten. De periode die hij daarbij onder de loep neemt? Van W.C.H. Staring tot heden.

Inzoomend op een aantal invloedrijke personen die symbool staan voor hun tijd, schetst Overheul de hoofdthema’s. Zijn lezing lardeert hij met persoonlijke ervaringen. De Almenaar sluit zijn presentatie af met een korte beschouwing van de crisissituatie waarmee we nu in de agrarische sector te maken hebben, van reacties daarop en initiatieven die perspectief bieden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 0575 474317 of info@museumstaal.nl, entree €7,50.